2 σκέψεις σχετικά με το “Φύλλο 38

  1. Από τα πιο ζωντανά χωριά στην Αργολίδα η Καρυά, ζεστή και φιλόξενη, έχει μπει στις καρδιές όλων μας! Εύχομαι να παραμείνει έτσι όπως είναι, για πάντα το χωριό, όσο γίνεται πιο φυσικό, ακέραιο & ανέπαφο.
    Για να γίνει αυτό πρέπει οι τουριστικοί πράκτορες, οι τοπικές επιχειρήσεις και οι επισκέπτες να εκτιμούν και να σέβονται τα πολιτιστικά και φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής όπου δραστηριοποιούνται. Οι τουρίστες επιδιώκουν συχνά να βρεθούν σε ένα τοπίο που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτό που έχουν συνηθίσει, για να βιώσουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Η κοινότητα (σαν την Καρυά) που βασίζεται στον τουρισμό θα πρέπει να έχει σαν στόχο να διατηρήσει την πολιτιστική της κληρονομιά και ένα καθαρό περιβάλλον. Η υπέρ-εμπορευματοποίηση μπορεί να καταστρέψει τον χαρακτήρα μιας κοινότητας σε λίγα χρόνια, αφήνοντας πίσω της φαστφουντάδικα και πάρκα υδάτινης αναψυχής.
    Διακοπές αφιερωμένες στην εξερεύνηση της υπαίθρου και γραφικών χωριών, στην εξοικείωση με την τοπική κουζίνα και την λαϊκή τέχνη μπορεί να αποτελέσουν ένα δροσερό και απολαυστικό διάλειμμα από το αστικό περιβάλλον που οι περισσότεροι ζουν καθημερινά. Ο ενημερωμένος ταξιδιώτης μπορεί επίσης να συμβάλλει άμεσα στην προσπάθεια ανάπτυξης του περιβαλλοντικού τουρισμού, αν υποστηρίξει τις κοινότητες που εργάζονται για την διατήρηση των τοπικών τους παραδόσεων. Και αυτό πιστεύω πως το ‘χει καταφέρει μέχρι τώρα η τοπική κοινωνία της Καρυάς. Ας συνεχίσει λοιπόν έτσι, κι όλοι εμείς που την αγαπάμε θα είμαστε μαζί της!

  2. Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και την αναγνώριση του έργου του Συλλόγου μας και όλων το Καρυωτών… Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας όλοι μαζί και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για την αναδείξει της περιοχής και την απανταχού ενημέρωση των Καρυωτών… Ευχαριστούμε !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.