Εκδρομή στο μοναστήρι των παπαροκάδων

Την Τρίτη 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια μονοήμερη εκδρομή του συλλόγου μας. Μεγάλη ήταν και φέτος η συμμετοχή των μελών, καθώς χρειάστηκαν δύο λεωφορεία για την μεταφορά των περίπου εκατό εκδρομέων, με έντονη την παρουσία της τρίτης ηλικίας.
Επικεφαλής από την μεριά του συλλόγου ήταν η Γραμματέας Βι-κτωρία Λάμπα και ο Έφορος Πάνος Μπολιάρης.Οδηγοί ήταν οι συγχωριανοί μας Δημήτρης Λειβαδίτης και Γιάννης Πασσιάς.
Το πρώτο λεωφορείο ξεκίνησε από την Καρυά στις 6 το πρωί και το δεύτερο από το Γαλάτι με παραλαβή των εκδρομέων από όλους τους οικισμούς της Καρυάς μέχρι και το Άργος.

Ο κύριος προορισμός ήταν η μονή Αγίου Αυγουστίνου στο Τρίκορφο Φωκίδας.στο γνωστό μοναστήρι των παπαροκάδων. Στη διαδρομή είχαμε την ευκαιρία να δούμε καινά θαυμάσουμε την καλωδιωτή γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου ‘ΧαρΛαος Τρικούπης”.
Στις 10.30 φθάσαμε στο μοναστήρι των παπαροκάδων όπου και μας έγινε ξενάγηση από τους μοναχούς. Το μοναστήρι χτίστηκε με προσωπικό αγώνα του ηγούμενου της μονής Πατέρα Μουλατσιώτη- ο οποίος κατάγεται από το Μουλάτσι Αρκαδίας – και με την βοήθεια των πιστών. Θαυμάσαμε το καμπαναριό της μόνης το οποίο κατασκευάστηκε με πρότυπο αυτό της Αγιας Σοφιάς στην Κων/λη, όπου η λαϊκή παράδοση αναφέρει πως είχε 400 σήμαντρα και 62 καμπάνες. Δίπλα από την μονή υπάρχει η κατασκήνωση που οργανώνει κάθε χρόνο το μοναστήρι.
Τέλος είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τον Πατέρα Μουλατσιώτη σχετικά με την ιστορία του μοναστηρίου.

Επόμενη στάση ήταν στις Κατακόμβες Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου. Εκεί μία μοναχή μας ξενάγησε στις κατακόμβες, οι οποίες είναι αναπαράσταση των αρχαίων Κατακομβών της Ρώμης, των πρώτων χριστιανικών τάφων.
Μετά από όσα είχαμε δει και ακούσει κατευθυνθήκαμε προς την ωραία Ναύπακτο, όπου είχαμε αρκετό χρόνο να φάμε και να ξεκουραστούμε.
Κατόπιν περάσαμε στο Ρίο με φερι μποτ και κατευθυνθήκαμε προς το Αίγιο και την Παναγία την Τρυπητή η οποία έχει κτιστεί μέσα σ’ενα βράχο, όπου βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.
Κατευθυνθήκαμε στην παράλια του Αιγίου για καφέ και στη συνέχεια πήραμε το δρόμο τη επιστροφής, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη εκδρομή.

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΛΑΜΠΑ